Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Προς δημότες Σωτήρας




Να χαίρεστε το δήμαρχο και το δημοτικό σας συμβούλιο που ομόφωνα αποφάσισαν να λογοκρίνουν την παράσταση του Θοκ στο χωριό σας. Να χαίρεστε το λεβέντη δήμαρχο σας και όλο το συμβούλιο που υποχώρησε  ουσιαστικά στα κελεύσματα  της εκκλησίας της περιοχής και φανατικών θρησκόληπτων πολιτών.  Γιατί αυτή είναι η αλήθεια και ας μην κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους.  Ο δήμαρχος της Σωτήρας    παρουσιάζεται ως επιτηδειος  ουδέτερος και ότι προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια πήραν την απόφαση να απαγορεύσουν την παράσταση.  Παρουσιάζονται μάλιστα να ομολογούν ‘’ευθαρσώς’’ ότι πιέστηκαν από εκκλησιαστικούς κύκλους.Και οι δημοσιογράφοι δέχονται αυτές τις φθηνές δικαιολογίες αντί να ψάξουν λίγο πίσω από τα πράγματα. Ο  δήμαρχος κ. Τάκκας είναι μέλος της θρονικής επιτροπής της Μητροπόλεως Κωνσταντίας και σύμβουλος για χρόνια του Μητροπολίτη Κωνσταντίας επί Οικονομικών θεμάτων, όπως αναφέρει το βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του Δήμου . Πόση πίεση άραγε ήθελε για να πάρει αυτήν την απόφαση; Ποιον κοροιδεύουν;

 Η απόφαση είναι ντροπή για τη Σωτήρα και για κάθε δημότη της που θέλει να είναι ελεύθερος άνθρωπος. Είχαν ως τοπική αυτοδιοίκηση την ευθύνη να υπερασπιστούν ελευθερίες και ανθρώπινα δικαιώματα. Είχαν ως αρχές το καθήκον να αντισταθούν σε φασιστικές και μεσαιωνικές νοοτροπίες και  όχι να επικαλούνται απειλές και εκφοβισμούς.


Το λυπηρό αυτό συμβάν  δείχνει   πόση δύναμη έχει η εκκλησία  και πόσο επεμβαίνει ακόμα και  σε τοπικές αρχές,  αφού κατάφερε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των συνδυασμών να υπακούσουν στις εντολές της. Δείχνει επίσης δυστυχώς την απουσία αξιών και ουσιαστικής παιδείας  των εκλελεγμένων συμβούλων  στα νεόπλουτα τουριστικά χωριά της Κύπρου. Κρίμα, πολύ κρίμα.

Θεοδώρα Παυλίδου,  φιλόλογος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου